Wegańska sałatka z awokado

Składniki:

– 2 duże awokado

– 2 łyżki soku z cytryny

– 50 g orzechów włoskich

-7-8  szt. suszonych pomidorów Sun-dried

– 3 garście sałaty ruccola /wypłukanej i podsuszonej/

– 1 łyżka musztardy

– pieprz

Sposób przyrządzenia:

Awokado obrać, pokroić w ćwiartki. Polać sokiem z cytryny. Położyć na nie orzechy, pomidory i ruccolę.

W garnku podgrzać lekko musztardę z oliwą, zalać sałatę i wymieszać lekko.

Posypać pieprzem.

Gdy awokado jest twarde można przyśpieszyć proces dojrzewania, kładąc awokado w papierowej torbie razem z jabłkami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: