Wegańskie tofu z pieczarkami

1 kg dużych pieczarek
2 duże cebule

125 g tofu miękkiego
olej
sól, pieprz

Pieczarkom usuwamy nóżki, tak żeby zostały same kapelusze. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor na oleju. Dorzucamy drobno pokrojone nóżki pieczarek, smażymy aż woda, którą puszczą, wyparuje. Wtedy dorzucamy tofu, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko dokładnie i jeszcze chwilę smażymy (tofu ma się zamienić w papkę).
Farsz nakładamy do kapeluszy, układamy grzybki na posmarowanej olejem blaszce, pieczemy w piekarniku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: