Wegańskie tofu z pieczarkami

1 kg dużych pieczarek
2 duże cebule

125 g tofu miękkiego
olej
sól, pieprz

Pieczarkom usuwamy nóżki, tak żeby zostały same kapelusze. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor na oleju. Dorzucamy drobno pokrojone nóżki pieczarek, smażymy aż woda, którą puszczą, wyparuje. Wtedy dorzucamy tofu, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko dokładnie i jeszcze chwilę smażymy (tofu ma się zamienić w papkę).
Farsz nakładamy do kapeluszy, układamy grzybki na posmarowanej olejem blaszce, pieczemy w piekarniku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: