Wegańskie kotleciki

Składniki:

paczka płatków owsianych górskich

cebula

por

mieszanka suchych warzyw (krótko ugotowana w bulioniku warzywnym)

do sosu:
koncentrat pomidorowy, czarna gorczyca, kminek, oregano, majeranek, pieprz, sól, chili

Płatki owsiane mieszamy z niewielką ilością wody tak, aby powstało wilgotne ciasto, dodajemy podduszoną cebulkę i pora oraz przyprawy, wszystko ugniatamy na jednolitą masę i odkładamy do lodówki na min 20 min, następnie formujemy płaskie kotleciki i smażymy na patelni, z koncentratu pomidorowego i reszty przypraw robimy sos pomidorowy, nie za gęsty, wrzucamy do niego usmażone kotleciki, zostawiamy na parę minut do nasiąknięcia. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub ryżem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: