Wegański szaszłyk z tofu


1 kostka tofu  ( może być wędzone)

kilka pieczarek,

2 papryki (2 kolory)

1 mała cukinia

5 Ł mąki z cieciorki

sól do smaku, przyprawa ziołowa (np. pieprz ziołowy), olej do smażenia

Z mąki z cieciorki przygotować ciasto, dodając tyle wody, by otrzymać ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego, dodać sól i przyprawę ziołową. Warzywa i tofu pokroić w kawałki o wielkości około 3x3x1 cm. Poszczególne składniki nadziewać na patyczki naprzemiennie. Kiedy wszystkie szaszłyki są gotowe, rozgrzać olej na patelni. Każdy szaszłyk przed ułożeniem na patelni polać lekko ciastem z każdej strony (ciasto nie musi całkowicie pokrywać warzyw). Smażyć na złoty kolor.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: