Wegańskie gołąbki


Sparzona kapusta i rozebrana na liście

Farsz:

4 cebule

½ granulatu sojowego

2 torebki ryżu lub kaszy gryczanej

Koncentrat pomidorowy

przyprawy

śmietana wegańska jako sos

Usmażyć cebule dodać granulat, nadal  smażyć, mieszając (łatwo się przypala). Jak będzie chrupki, dolać odrobinę wrzątku, zmieszać z ugotowanym ryżem lub kaszą. Farsz zawinąć w liście i ułożyć w garnku ciasno. Zrobić sos z wody, przypraw i koncentratu. Zalać gołąbki i dusić, aż będą miękkie.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: