Wegańskie pieczone pierogi – duże


Ciasto:

3 szklanki mąki

2,5 dkg drożdży

3 łyżki oliwy

Woda z mlekiem sojowym pół na pół, sól,

Zagnieść wszystko na makaronowy placek

Farsz:

1 kg kapusty kiszonej

Pieczarki lub grzyby ugotowane

3 cebule

Przyprawy: ziele angielskie, pieprz, sól, papryka

Usmażyć cebulę, ugotować kapustę z przyprawami i

Poszatkowaną dodać do cebuli i dusić

Dodać pieczarki lub grzyby i zrobić farsz

Rozwałkować ciasto, wycinać krążki, lepić pierogi

Piec lub smażyć w głębokim tłuszczu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: