Wegańska potrawa z cukinii

cukinia – w miarę młoda, z miękką skórką
olej/oliwa do smażenia, sól, papryka słodka, oregano, lubczyk, czy inne ulubione przyprawy, np. do grilla
Cukinię myjemy, nie obieramy ze skórki (!), kroimy w plastry – orientacyjnie ok. 1 cm.
Posypujemy z obu stron solą i innymi przyprawami.
Rozgrzewamy oliwę (niewiele, cukinia nie chłonie tłuszczu). Plastry cukinii układamy jeden obok drugiego i smażymy z obu stron aż się ładnie zrumienią i trochę zmiękną.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: