Wegańskie łazanki z kapustą


Składniki:

0,5 kg makaronu łazanki lub innego
1 kg kapusty (pół główki)
2-3 średnie cebule
olej
pieprz, sól

Dodatkowo można dodać choć niekoniecznie: grzyby suszone namoczone, pieczarki podsmażone, tufu wędzone, wędzone sojowe parówki itp.

Szatkujemy kapustę, przelewamy wrzątkiem i gotujemy w garnku do miękkości. Mielimy w maszynce lub drobno kroimy.
Drobno pokrojoną cebulę smażymy na oleju na złoty kolor, dorzucamy kapustę (i ewentualne dodatki) i dusimy pod przykryciem mieszając co jakiś czas.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu mieszamy z kapustą i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: