Wegańska zapiekanka z warzyw

60 g (6-8 szt.) ziemniaków

2 szt. korzenia pietruszki

4 marchwie

200 g korzenia selera

oliwa, sól

1 cytryna

3 gałązki świeżego rozmarynu

Przygotowanie:

Nastawić piekarnik na 225 stopni C.

Obrać warzywa ze skórki, ziemniaki pokroić w grube plastry.

Pozostałe warzywa  w dosyć duże słupki.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wsypać na nią pokrojone warzywa. Na koniec polać oliwą i posolić.

Piec 40 minut albo aż warzywa zmiękną.

Następnie wyjąć z piekarnika.

Zetrzeć skórkę z cytryny na tarce. Liście rozmarynu zerwać z gałązek i posiekać. Na zakończenie wymieszać skórkę z z cytryny z posiekanym rozmarynem i posypać po pieczonych warzywach.

Smacznego !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: